Siitä se idea sitten lähti…

Idea!

– Hei, ostetaanko iso talo Porvoosta? Tehdään siihen kaksi pienempää asuntoa, toinen äidille ja toinen minulle, ja yksi isompi perheasunto teille? Yhteinen piha ja ulkosauna. Miltä kuulostaa?

– Joo!!! Ihan mahtava idea!

Ja siitä se sitten lähti, erään perjantaipäivänä, veljeni heittämästä ajatuksesta. Samana päivänä aloimme katsella myytäviä asuntoja Oikotieltä ja Etuovesta.

Ja kun asiat sitten alkavat tapahtua, niin ne todella alkavat tapahtua. Tuosta ideasta kesti nimittäin tasan kuukausi, kun meidän ostotarjous sopivasta kohteesta hyväksyttiin. Ja nyt olemme täällä: Villa Luovassa, Porvoon vanhassa kaupungissa, keltaisessa vanhassa hirsitalossa.

Villa Luova
Talo kuvattuna pihan perältä. Etualalla näkyy pääovi ja takana nykyinen liikehuoneiston siipi.

Talo on rakennettu vuosina 1790-1850. Hienointa on, että talon koko historia ja asukasluettelo on tiedossa ainakin pääpiirteittäin.

Edessä on vielä pitkä, pitkä, pitkä (sanoinko jo: pitkä!) matka valmiiseen remontoituun kolmen asunnon talonyhtiöön pihasaunalla. Mutta edetään askel kerrallaan ja ajan kanssa: kuunnellaan taloa, sen historiaa, mietitään sopivaa pohjaratkaisua, ideoidaan ja suunnitellaan. Edessä on siis muutaman vuoden rakennus- ja remontointiprojekti.

ulkorakennus
Ulkorakennus, jossa on sauna, autotalli ja varastotiloja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s