Kuntotarkastuksen tulokset

Edellisessä postauksessa kerroin taloon tehdystä kuntotarkastuksesta.

Kuntotarkastus
Kuntotarkastus

Olimme varautuneet siihen, että jotain varmasti kuntotarkastuksessa tulee eteen. Onhan kyseessä vanha talo, jota on remontoitu vuosien varrella eri tavoin.

Kuntotarkastuksessa sitten tosiaan löytyi yhtä sun toista.

kuntotarkastusraportti
Kuntotarkastusraportin lista oleellisimmista havainnoista.

Isoimmat ongelmat löytyvät yläkertaan rakennetun huoneen rakennustavasta: lämmöneristeet on asennettu kiinni vesikaton alusrakenteisiin. Koska yläpohjassa ei ole tuuletusrakoa, osa vesikaton aluslaudoituksesta on tummunutta ja niissä on lahovaurioita. Hometta ei ole, eikä ongelmarakenne ole vielä päässyt vaikuttamaan sisäilmaan. Mutta pari vuotta lisää, ja ongelma olisi räjähtänyt käsiin. Onneksi vika huomattiin nyt!

Keittiöstä löytyi pieni kosteusvaurio. Pyykkikoneen hana on ilmeisesti vuotanut jossakin vaiheessa. Tuo menee kiinteistövakuutuksen piikkiin, joten vakuutusyhtiö tulee hoitamaan tuota asiaa.

Nykyisellään liiketilana oleva talon siiven lattiarakenne on mielenkiintoinen: maapohjainen perusta on joskus korvattu betonilaatalla, jonka päällä on pikikerros (kosteus)eristeenä(?), rimoitus ja sitten lattialankut.

Tuossa pikikerroksessa voi piillä vaara: ennen vanhaan pien seassa käytettiin aineita, jotka nykyisellään tiedetään aiheuttavan syöpää. Otammekin tuosta pikikerroksesta näytteen ja teetämme analyysin, josta selviää mitä materiaalia se on ja onko se mahdollisesti terveydelle vaarallista. Jos on, niin pikikerros pitää poistaa. Se tietenkin aiheuttaa meille lisätyötä, koska koko liiketilan puolelta pitäisi purkaa lattia pois.

Muitakin vikoja löytyi, mutta suurin osa niistä oli normaaleja vanhaan hirsitaloon kuuluvia asioita: pari alinta hirttä talon yhdeltä sivustalta pitää vaihtaa eli kengittää, patterit alkavat olla käyttöikänsä päässä jne. Iso osa näistä korjauksista tulee tehdyksi automaattisesti tämän meidän remontin yhteydessä.

kuntotarkastusraportin tuloksia
Kuntotarkastusraportin tuloksia valokuvin ja selityksin.

Kuntoraportin huomiot otettiin tottakai huomioon kauppakirjassa, ja pääsimme myyjän kanssa yhteisymmärrykseen kaikista isoimmista korjauskohteista.

Suosittelen kyllä huolellista ja tarkkaa kuntotarkastusta kaikissa asuntokaupoissa. Niin voi säästyä monelta ikävältä yllätykseltä matkan varrella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s