Ketä Villa Luovassa asuu?

Villa Luova muuttui meidän mukanamme kolmen sukupolven taloksi. Täällä asumme minä (Marja, blogin pääasiallinen kirjoittaja) mieheni ja kahden lapsemme kanssa, isoveljeni omassa kaksiossaan ja meidän eläkkeellä oleva äitimme omassa kolmiossaan.

Toinen sisäänkäynti. Tästä tulee pienempien asuntojen sisäänkäynti, kunhan remontit ovat valmiina.
Toinen sisäänkäynti. Tästä tulee pienempien asuntojen (äitini ja veljeni asunnot) sisäänkäynti, kunhan remontit ovat valmiina. Nyt käytämme tätä sisäänkäyntiä kaikki.

Talossa on kolme erillistä asuntoa. Tai siis täällä tulee olemaan kolme erillistä asuntoa, kunhan remontti on valmis – nyt veljeni “kaksio” on oikeastaan vain yksi huone, ja äitimme “kolmio” on vain kaksi huonetta.

Ennen remontin etenemistä meillä on käytössä vain yksi yhteinen keittiö ja yksi kylpyhuone. Ja yksi telkkari, jota voidaan tällä hetkellä katsoa vain tietokoneen avulla – talon antenni kun ei toimi. Vessoja onneksi on kaksi ja kahvinkeittimiä löytyy useampi kappale. 🙂

Talosta löytyvät kahvinkeittimet. Jokaiselle jotakin!
Talosta löytyvät kahvinkeittimet ja kahvinkeittovälineet. Jokaiselle jotakin!

Remontin jälkeen tilaa on meillä kaikilla paljon enemmän. Jokaisella asunnolla on tietenkin omat keittiöt ja kylppärit. Ja yläkerrasta tulee kaikille lisää neliöitä käyttöön.

Nyt yläkerrassa on yksi pieni virheellisen rakennustavan takia purettava huone, ja muu osa yläkerrasta on rakentamatonta tilaa.

Miten sitten kaikki mahdumme tänne sulassa sovussa?

Noh, veljeni on töissä toisella paikkakunnalla ja reissaa muutenkin paljon, joten hän on täällä usein vain viikonloppuisin. Äitimme puolestaan reissaa vanhan, vielä myymättömän kodin, tämän uuden asunnon ja siskoni kodin väliä ollen välillä täällä Porvoossa, välillä Kiteellä, ja välillä Joensuussa. Joten tällä hetkellä suurimman osan viikosta Villa Luovaa asustaa vain meidän nelihenkinen perheemme.

Pihalla syksyllä.
Pihalla syksyllä. Harmaahupparinen on veljeni ja tummiinpukeutunut mieheni. Kuvassa on myös 8-v tyttömme.

Jos tämä yhteisasuminen tai remontointi alkaa kovasti ahdistamaan, voimme aina paeta mökille. Tosin sekin on yhteisomistuksessa (ja sielläkin odottaa remontti), joten samat naamat tulevat sielläkin vastaan – suo siellä, vetelä täällä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s