Remontti alkoi!

Tänään alkoi remontti! Se alkoi yläkerran huoneen purkamisella.

Yläkertaan oli rakennettu yksi huone, ja kuntotarkastuksessahan selvisi, että rakennustapa yläpohjan osalta on ollut virheellinen. Yläkaton rakenne alhaalta ylöspäin (sisältä ulospäin) oli paneeli – rimoitus / ilmarako – bituliittilevy eli tuulensuojalevy – villaeriste – vesikaton alusrakenteet – kattopelti. Periaatteessa siis oikeat asiat, mutta väärässä järjestyksessä.

Yläkerran huone ennen purkamista.
Yläkerran huone ennen purkamista.

Virheellisen rakennustavan seurauksena vesikaton aluslaudoituksessa oli tummentumaa ja lahovauriota. Lisätutkimuksissa selvisi, että pelkkä alapuolelta uudelleenrakentaminen ei riitä: myös kattopelti joudutaan vaihtamaan tämän huoneen osalta. Osa ruoteista on tummentunut, eikä niitä pystytä vaihtamaan ilman, että kattopelti kärsisi.

Etenemisjärjestys on nyt sellainen, että puramme ensin huoneen sisältäpäin vesikaton alusrakenteisiin asti. Samalla puramme väliseinän tämän huoneen ja rakentamattoman ullakkotilan väliltä. Näin varmistamme, että ilma pääsee kiertämään koko yläkerran osalta.

Käynti yläkertaan suljetaan ja se (yläkerta) jää tuollaiseksi avoimeksi kylmäksi tilaksi talven ajaksi.

Katto vaihdetaan, kunhan olemme saaneet piirrustukset ja rakennusluvan: haluaisimme  poistaa yhden ylimääräisen piipun, mutta se kannattaa tehdä vasta sitten, kun kokonaiskuva on valmis. Tuota piippua (hormia) saatetaan nimittäin tarvita kellarin tuuletukseen, ellei sitä pystytä hoitamaan muilla tavoin.

Edetään siis askel kerrallaan, ja yritetään tehdä kerralla mahdollisimman järkevästi nämä muutokset. Mutkia tulee kuitenkin matkaan jossakin kohdin, mutta yritetään minimoida ne töyssyt, joihin voidaan edes jollakin tasolla vaikuttaa. 🙂

Alla muutamia kuvia purku-urakasta. Teemme itse mahdollisimman paljon töistä. Onneksi on ihanat ja ahkerat apujoukot!

Yläkerran huoneen purkaminen on alkanut.
Yläkerran huoneen purkaminen on alkanut. Remonttimiehet on hienosti rajautuneet kuvasta ulos. 🙂
Lauta lentää ikkunasta pihalle.
Purkaminen on vauhdikasta! Lauta lentää ikkunasta pihalle.
Purkulautoja pihalla.
Purkulautoja pihalla odottamassa peräkärryyn lastaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s