Talon monet muutokset vuosien varrella

Talossa on tehty monia muutoksia vuosien varrella. Sisäänkäynti on siirtynyt kadun puolelta sisäpihalle, kuistin paikkaa on siirretty, yläkerta on otettu välillä pois käytöstä jne. Talo on siis elänyt asukkaidensa mukana.

Meillä on jo olemassa joitakin vanhoja pohjapiirroksia. Lisää aiomme yrittää löytää Hämeenlinnan maakunta-arkistosta ja muista historiatietokannoista.

vanha pohjapiirros mikrofilmiltä
Tässä mikrofilmiltä kuvatussa pohjapiirroksessa toinen sisäpihan puoleinen sisäänkäynti on keskellä taloa. Nykyisin sisäänkäynti on enemmän oikealla puolella siipeä. Keittiö ja ruokailutila ovat tässä piirroksessa nykyisillä paikoillaan keskellä taloa. Pohjapiirroksen tarkkaa vuosilukua ei ole meillä tiedossa.

On todella mielenkiintoista tutkia näitä vanhoja pohjapiirrustuksia ja huomata, miten taloa on milloinkin käytetty – miten monta huonetta on ollut käytössä, missä sisäänkäynnit sijaitsevat, mitä suunnitelmia taloon on ollut jne.

Esimerkiksi tuossa ylläolevassa pohjapiirroksessa on näkyvissä suunnitelma kolmannelle sisäänkäynnille alhaalta päädystä. Samalla on suunniteltu, että kadun puoleinen toinen huone olisi jaettu kahtia. Onkohan suunnitelmissa ollut tehdä tuohon kaksi vuokrattavaa huonetta tai liiketilaa? Tätä suunnitelmaa ei ole kuitenkaan koskaan toteutettu. Piirrustus on ilmeisesti 1800-luvun loppupuolelta – 1900-luvun alusta.

vanha pohjapiirros villa luova
Tämä pohjapiirros on 1990-luvun alusta. Joitakin muutoksia pohjaan on tullut vielä tämänkin jälkeen.

Olemme pyöritelleet näitä pohjapiirrustuksia nyt silläkin silmällä, että poimisimmeko niistä vielä jotain ideoita tähän meidän remonttiinkin. Omat suunnitelmamme ovat melkolailla lukkoon lyötyjä – tosin aina tulee jokin uusi ”mahtava” idea, ja sitten testaillaan sen toimivuutta ihan oikeassa elämässä.

Seuraava vaihe meillä on nyt valita tähän projektiin sopiva arkkitehti / pääsuunnittelija / rakennuspiirrosten tekijä, jotta pääsemme sitten hakemaan rakennuslupaa näille muutostöille. Projekti siis etenee…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s