Kattoremonttia

Syksyllä tehdyssä kuntotarkastuksessa kävi ilmi, että yläkerran huone oli rakennettu virheellisesti. Eristeet olivat kiinni kattopellissä. Itse huone on jo purettu sisältäpäin, mutta edessä on vielä katon vaihtaminen tuon huoneen kohdalta. Muulta osin katto on hyvässä kunnossa, sillä yläkerta on ollut muutoin avointa, rakentamatonta tilaa.

Meillä kävi syksyllä useampkin kattofirma tekemässä arviota katosta ja antamassa tarjoukset remontista.

Katon mittaus kattoremonttia varten käynnissä.
Katon mittaus kattoremonttia varten käynnissä.

Itselläni on korkeanpaikankammo, joten minua ei tuonne katolle saisi kirveelläkään. Kauhulla katselin ketteriä katontekijöitä, kun he tuolla mittailivat tarjousta varten. Vieläkin puistattaa, huih!

Itse remontti on edessä nyt kesällä. Työn aloittaminen on venynyt, koska tarvitsemme ennen aloittamista pohjapiirrokset valmiiksi. Toiveissamme on nimittäin purkaa yksi käyttämätön, hieman huonokuntoinen hormi ja piippu. Samalla lisäämme yhden pienemmän hormin alapohjan tuuletusta varten. Näitä muutoksia varten tarvitsemme piirrustukset (ja luvan rakennusvirastolta).

Saamme periaatteessa tehdä talon sisälle muutoksia melko vapaasti, mutta talon ulkoasuun ei saa koskea, ettei vanha miljöö kärsi. Sen takia katon on oltava tietynlainen, ja piippujen purkamisesta / lisäämisestä on neuvoteltava rakennusviraston kanssa.

Jos tuon ylimääräisen, ei-käytössä olevan piipun ja hormin purkaminen ei onnistu, teemme alapohjan tuuletuksen sitä kautta. Hormi vaan vie hurjasti tilaa koko matkaltaan ala- ja yläkerrassa, joten siinä mielessä toivomme tietysti purkulupaa. Katsotaan miten meille käy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s